1449761812_config-language Ich spreche Deutch / I speak english

My

Blog

August 23, 2016 Uncategorized By admin No Comments

Cât de mult atacă fumatul dinții și gingiile?

Nicotina se depune pe suprafața dinților, colorându-i în galben, chiar brun. Aceste depozite pot fi îndepărtate la igienizarea profesională, dar ele se vor depune rapid la loc.

Colorațiile sunt, totuși, doar un detaliu cosmetic, fumatul producând mult mai mult rău și având un efect distrugător asupra cavității orale.

Fumatul favorizează inflamația aparatului de susținere al dinților (parodontită). De obicei ajungem să o tratăm foarte târziu deoarce sângerarea nu apare din prima etapă și nu ne dăm seama că suferim de așa ceva.  La fumători vasele sunt îngustate și fluxul sangvin diminuat. Fumătorii prezintă mult mai des mobilitate dentară cauzată de inflamația parodonțiului, în comparație cu nefumătorii. De asemenea, apare foarte des inflamația în jurul implanturilor dentare și riscăm să îi pierdem dacă nu intervenim la timp.

Caria apare mai frecvent la fumători. S-a observat și că, după diverse intervenții chirurgicale orale, la fumători vindecarea este mai greoaie, cu mai mari riscuri de suprainfecții. Nu în ultimul rând, cel mai de temut risc este cel al cancerului oral, sau oro-larigian, care, la fumători, prezintă un nivel foarte crescut.

Share this post

No Comments