
Problemă: tartru, dinți galbeni, respirație urât mirositoare
Este știut de noi toți cât de important este să avem o igienă orală corectă și să prevenim din timp orice problemă ar putea apărea pe viitor. A preveni este mai eficient decât a trata.
În cadrul stomatologiei preventive,acordăm mare atenție profilaxiei dentare ce previne apariția cariei si îmbolnăvirea parodonțiului (aparatul de susținere al dintelui).
Alături de spălatul pe dinți de 2 ori/zi și de utilizarea aței dentare (duș bucal, periuțe interdentare, apă de gură etc), vă recomand îndepărtarea profesională a tartrului și a plăcii bacteriene depuse, cel puțin o dată la 6 luni.
În funcție de situația clinică, vi se va elabora un plan de profilaxie individualizat, astfel încat să puteți obține și menține un zâmbet sanătos și strălucitor.

Problemă: carii, defecte de structură ale dinților
Leziunile carioase sau alte defecte de structură ale dinților pot fi remediate cu ajutorul obturațiilor fizionomice din compozit, Inlay, Onlay sau Veneers. Vom decide împreună care este opțiunea ideală pentru dumneavoastră.

Problemă: carii adânci (complicate), pregătiri preprotetice
Scopul tratamentului stomatologic modern este păstrarea integrității și a vitalității dentare. Întrucât acest lucru nu este întotdeauna posibil din cauza leziunilor carioase foarte mari, uneori chiar complicate(infecții pulpare și leziuni periapicale),dar și a pregătirilor preprotetice ce interesează pulpa dentară, suntem nevoiți să efectuăm un tratament riguros al sistemului canalicular dentar și, în final, obturarea acestuia.

Problemă: săngerări și/sau tensiune gingivală, mobilitate dentară
În cazul în care observați sângerări la periaj, tensiune gingivală sau chiar mobilitate dentară, este posibil să fiți diagnosticat cu parodontopatie marginală cronică, afecțiune cunoscută și ca parodontoză.
În cabinetul nostru acordăm maximă atenție acestei afecțiuni, ce poate conduce la pierderea timpurie a dinților.
Depistată precoce, parodontopatia poate fi tratată cu succes sau încetinită în evoluție, în funcție de stadiul în care se află.
Ca și în cazul altor afecțiuni cronice și în situația pacienților parodontopați, se impune dispensarizarea, moment când se efectuează și igienizarea profesională, ședință programată la 3-4 luni.

Problemă: molari de minte incluși, necesitatea implanturilor dentare ,formațiuni tumorale
În unele situații, apare necesitatea colaborării cu specialistul chirurg BMF (chirurgie buco-maxilo-facială) în cabinetul nostru, pentru a rezolva cazuri complicate, ce pot pleca de la extracția chirurgicală a molarilor de minte incluși, până la adiții osoase maxilare sau mandibulare, cu scopul de a genera o ofertă osoasă optimă inserării implanturilor dentare.
Deasemenea, acordăm maximum de atenție depistării și diagnosticării formațiunilor orale tumorale benigne sau maligne, situație cu care ne confruntăm din păcate în practica zilnică.